Deedster Story
Team
Rådgivare
Partners
Train Station Alvik

För att fler ska kunna
vara en del av lösningen

Klimatförändringarna är vår tids största utmaning.
Därför gör vi det enkelt och roligt för många att skapa en klimatsmart och hållbar livsstil.

Deedster Story
Team
Rådgivare
Partners

Genom att göra det enkelt och kul att engagera sig själv och andra driver vi omställningen till hållbara livsstilar.

Om alla levde som vi gör i Sverige skulle vi behöva 4 jordklot. 70 % av våra utsläpp kommer från konsumtion. Enligt FNs klimatpanel IPCC har vi till år 2030 på oss att halvera utsläppen för att ha en chans att nå ambitionen om att begränsa planetens uppvärmning till 1.5 grader. Då räknas varje steg, som varendaste människa tar, för att minska sina utsläpp.

Vi har gjort om stegen till "deeds", mikrouppdrag, som hjälper dig på vägen till en (ännu) mer klimatsmart livsstil. Dessutom använder vi sociala mekanismer för att göra det roligare och mer engagerande att förändra vanor.


Vi som jobbar på Deedster

Du?

Queen of climate

Vill du jobba med oss? Kolla in lediga jobb eller hör av dig till hello@deedster.com så tar vi det därifrån!

The Deedster team!

<3

Vi är ett gäng med en gemensam bild av vad som krävs för att hejda klimatförändringarna; att göra det roligt och enkelt för alla att agera!

Emma Anderssén

Climate Data Intern

Emma är Deedsters klimatpraktikant och trivs bäst ute i naturen. Hon har även bott i alla nordiska länder förutom Island!

Venkata Krishnan Natarajan

Frontend Developer

Venkat kommer från utveckling inom startups. Gillar att laga mat och resa hållbart och undersöker just nu olika sätt för att själv leva mer klimatsmart och hälsosamt.

Sara Lessing

UX Intern

Sara är en masterstudent inom människa-data interaktion med en bakgrund i språk och konst. Hon lär sig spanska för tillfället och tecknar serier när andan faller på.

Per Axelsson

UX Intern

Per studerar digital affärsutveckling på Hyper Island. Han har en passion för att bygga och att skapa i olika former och försöker utforska Sverige och Europa utan att flyga i år.

Emilie Sæther

Content Creator

Emilie jobbar med marknadsföring och fungerar i övrigt som en allt-i-allo. Förväntas nå svart nivå i SJ Prio för sträckan Stockholm-Oslo.

Russ Kiselev

Backend Developer

Erfaren utvecklare som brinner för enkelhet och effektivitet. Flyttat hit från staterna och drömmer om att cykla till jobbet året runt.

Anders Corlin

Backend Developer

Kodaren vars fingrar dansar lika flinkt över tangentbordet som fötterna över dansgolvet. Anders är firmans salsakung.

Andreas Mattsson

Tech Lead

Andreas har många års erfarenhet av kreativ teknikutveckling. Han är ett stort fan av vegansk glass och hembrygd öl.

Agnes Rembe

Service Design & Communications

Kommunikationsspecilalisten som har förflutet som hållbarhetsstrateg. Vet hur man snor ihop en vegansk marängswiss. Pinga för recept :-)

Anders Åkerlund

Sales/Legal & Co-Founder

Anders har lång erfarenhet som affärsutvecklare inom fintech och gillar kalla bad.

Daniel Dellham

Sustainability Specialist & Co-Founder

Daniel kan den svåra konsten att göra komplex klimatdata rolig och förståelig. Han seglar iväg fort han får chansen!

Monika Martinsson

CPO & Co-Founder

Monikas har sin bakgrund inom fintechkonsulting, men har också infört konceptet Sustainabulle på fredagsfikat.

Niclas Persson

CEO & Co-Founder

Niclas har många års erfarenhet av att driva bolag inom fintech. En riktig foodie som loggar varje vegetarisk måltid.

Våra partners

Beteendelabbet
Hyper Island
Antrop
SSES Ventures
SUP46
WWF
ivl Svenska Miljöinstitutet

Deedster story

AUGUSTI 2019

Över 100 bolag och organisationer har nu använt Deedster Challenge för att engagera sina medarbetare i klimat och hållbarhet!

JUNI 2019

Apotea utmanade alla bolag i Breakit Impact Challenge till en rafflande omgång Deedster Challenge. Vinnare blev Storytel och Snabbdoktor.

Mars 2019

I samarbete med Världsnaturfonden WWF lanserar vi en utmaning för planeten - Earth Hour Challenge. Det är också Deedsters första öppna utmaning mot allmänheten

Oktober 2018

Nytt kontor. Vi växer ur det gamla kontoret på Saltmätargatan och flyttar till Söder. I samband med flytten ansluter Elvira, Russ, Ella och Thomas, så nu börjar det ta ordentlig fart. Vi har massor att göra och det känns kanon att för första gången sedan vi startade att ha ett "eget" ställe.

Maj 2018

Äntligen Live! Vi släpper version 1.0 för företag och organisationer. En viktig milestone och produkten av massvis av fantastisk feedback som våra högt värderade testare har hjälpt oss med.

September 2017

Det börjar likna nåt': Hösten fokuserar vi utvecklingen på att öka användarkunskapen i appen, och bestämmer oss för att bygga en version för organisationer och företag. Vi börjar expandera teamet. Vinsten i ALMIs Sustainable Startup Event ger oss råg i ryggen.

Maj 2017

Första testskottet: Våren 2017 blir hektisk. Idéerna om den plattform vi ser framför oss blir än mer konkreta, och vi börjar utvecklingen av en prototyp. Tillsammans med designers, utvecklare och andra sakkunniga prototypar, förkastar, prototypar om och testar vi i rasande takt. Slutresultatet blir appen Deeds. Under sommaren har vi 200 testare som kör Deeds för glatta livet. Den feedback vi får blir ovärderlig.

December 2016

Vi tar steget: Hösten 2016 har vi lagt så mycket tid och energi på vårt "projekt" att vi inte kan göra annat än kapa trossarna. Vi hoppar av våra roller i andra organisationer, registrerar bolag och kör nu 100% på Deeds. En härlig, och i sanningens namn lite läskig, känsla. Det är på riktigt nu.

Juni 2016

En idé tar form: Spridda tankar blir till en tydlig plan under många timmar av argumentation, skissande och slutligen ett spikat mål. Vi bestämmer oss för att skapa en digital plattform för hållbar konsumtion. Målet? Klimatimpact, genom att fokusera på FN's hålbarhetsmål nummer 12 - hållbar konsumtion och produktion.

Rådgivare

Micael Dahlén

Prof. Stockholm School of Economics Behavioural Scientist

Anna Martinkari

Head of Omnichannel Development på Telia med rötter i Marginalen Bank

Sveinung Skaalnes

Head of Network på Hyper Island & Board Member TEDx Stockholm

Katarina Wangler Björk

Rådgivare inom innovation och hållbarhet som Senior Manager på EY

Beata Wickbom

Digital Innovationsguru, föreläsare och grundare av Hej Digitalt!

Jacqueline Kothbauer

Digital futurist, författare och expert på sociala medier

Deedster i media

Nyheter och uppdateringar?

Ja, jag vill få mer info!