Crowd in Nature

Tävla om att spara koldioxid med kollegorna i Deedster Challenge!

Som en till hyllning alla företag i Breakit Impact Challenge och de framsteg som gjorts inom hållbarhet utmanar nu Apotea alla medtävlande att ta ytterligare steg. I Deedster Challenge engageras medarbetarna att sänka sin egen klimatpåverkan genom att tävla i lag. Med appen Deedster blir det både enkelt och roligt att agera för klimatet.

Hur går det till? 
Vi börjar med nuläget. Genom att svara på frågor får alla som deltar reda på sitt individuella klimatavtryck. Därefter fokuserar vi på förbättringar. Ni svarar på frågor om hållbarhet och utmanar er själva, varandra och de andra deltagande företagen i att göra klimatsmarta mikrouppdrag, så kallade deeds. I appens scoreboard ser ni i realtid ert eget och andra lags framsteg.

Två vinnare utses

Det företag som gjort flest deeds i medel per deltagare
och det företag som sparat mest koldioxid totalt koras till vinnare.

När?
Startskottet går kl 08.00 måndagen 3 juni. Fram tills dess är alla välkomna att anmäla sitt företag här. Den 3 juni får du via mail instruktioner om hur du enkelt får med dina kollegor.

Målgång kl 12:00 onsdagen den 19 juni.

Bra att veta
Detta är en unik kostnadsfri kampanj som enbart riktar sig till de företag som är med i Breakit Impact Challenge.

Det frivilligt för kollegorna att delta. De kollegor som vill vara med går enkelt med via appen på startdagen. Utmaningen sker på engelska så att alla ska ha möjlighet att delta.

Deedster delar inte personlig data från klimatavtryck med någon annan än den som lagt in den. Ni kommer kunna följa kollegors framsteg i form av deeds och sparad koldioxid och andra lags samlade framsteg i topplistan.

Anmälan

Intresseanmälan

Deedster utvecklas i samarbete med

WWF
ivl Svenska Miljöinstitutet

Deedster handlar om de 70 procenten.

Om alla levde som vi gör i Sverige skulle vi behöva 4 jordklot. Över 70 % av våra konsumtionsbaserade utsläpp kommer från  privat konsumtion. Sådant som vi alltså kan påverka i våra dagliga val och vanor. Vi har några få år på oss att halvera utsläppen för att ha en chans att nå målet om att begränsa planetens uppvärmning till 1.5 grader. Därför räknas varje steg. Och varje deed.

"Vare sig vi vill det eller inte konsumerar vi från det att vi tänder lampan på morgonen tills att vi borstar tänderna på kvällen. Varje val vi gör har bäring på klimatet. Om vi dessutom är många som agerar i de små valen och peppar varandra till att förändra normen, ja då gör det verklig skillnad!"

-Niclas Persson, CEO Deedster

Earth Hour Challenge 2019

#Connect2Earth med WWF & Deedster
Utmana kompisen, kollegan och grannarna i  Earth Hour Challenge! Tillsammans sätter vi fokus på planeten, klimatet och biologisk mångfald inför Earth Hour 2019. Anmäl din kommun, organisation eller dig själv - bestäm hur du vill tävla! 
Du kan ladda ner appen redan nu, utmaningen pågår mellan den
16 mars och Earth Hour 30 mars 2019.

Centigo & Accigo sparade 20 ton CO2e

IT-konsultföretagen Centigo and Accigo sparade totalt 20 tons of CO2e under en Deedster Challenge. Se hur de använda Deedster som ett engagemangsverktyg för att få inkludera medarbetarna i hållbarhetsarbetet.

“Deedster makes it fun to be sustainable, and eliminates feelings of guilt and shame from the climate issue”

- Stephan Erhardt, Partner

Några av våra kunder

Scania
Advectas
EQT
Academic Work
Klövern
Apotea
Qliro
Telia Company
Brunswick
Nordea
Dynamo
SEB
Business Wellness Group
Areim

Deedster i media